top of page

mød bogens personer

Stuen tv.

Magnus.png

Magnus

Magnus bor sammen med sin mor, der bager de bedste kokosmakroner. Det bedste han ved er, når de sidder og hygger. Det værste han ved er, når mor tager med til fodbold. Hun hepper på det forkerte hold, fordi hun synes, at alle børn er værd at heppe på - og så bliver træner-Torben og de andres fædre ikke super begejstrede. Men Magnus kan ikke tage sin far med. Han er nemlig en magisk haletudse i en flaske. Og sådan en kan man ikke tage med til fodbold.  

Dorthe.png

Magnus' mor

Dorthe er Magnus' mor. Hun elsker gamle ting – så meget, at hun er nødt til at stille en del af dem ud i opgangen, fordi der ikke er plads til dem i lejligheden. Det værste hun ved er regler. Dem synes hun kun, man skal overholde, hvis man er enig i dem.  

Stuen th.

Anders-ny.png

Anders

Anders er Mortens kæreste. Anders hader rod og går meget op i, at der er rent og pænt. Både i lejligheden, i opgangen og i gården. Især nu hvor han og Morten skal giftes og holde et stort sommerbryllup nede i gården.

Morten.png

Morten

Morten er kæreste med Anders. De mødte hinanden på en tankstation, da Anders var ved at putte benzin på bilen - og så slog det gnister. Morten inviterer tit Magnus ind for at spille fortnite, og de spiller også fodbold sammen nede i gården.

1. sal tv.

Berna.png

Berna

Berna er 10 år ligesom Magnus og bor sammen med sin mor. Berna er vildt god til at spille fodbold og spiller tit nede i gården sammen med Magnus og Morten. Men selvom hun spiller bedre end de bedste drenge, går hun ikke til fodbold.

Bernas-mor.png

Bernas mor

Bernas mor elsker at bage og udveksler tit kage og opskrifter med Magnus' mor. Bernas mor er troende og synes, at det føles rigtig godt at have en gud.

2. sal tv.

Fru-Græsk-Katolsk.png

Frk. Græsk Katolsk

Frk. Græsk Katolsk hedder i virkeligheden frk. Sørensen. Hun er aldrig sur og altid venlig, men måske er det bare fordi, hun ikke tør sige, hvad hun i virkeligheden mener.  

2. sal th.

Hr-Himmelblå-forfra.png

Hr. Himmelblå

Hr. Himmelblå virker som verdens ældste mand. Han er næsten altid sur, han siger lige, hvad der passer ham, og tit siger han: Må jeg bede om mine himmelblå?

Kælderen

vicevært.png

Vicepræsidenten

Vicepræsidenten holder til i kælderen. Han holder styr på, hvem der skal have skiftet vinduer, og så viser han folk, hvordan de skal opføre sig. Det er derfor, han hedder vice-præsidenten. Det påstår han i hvert fald selv.   

Skolen Højt til loftet

Lotte.png

lærer-Lotte

Lotte er Magnus' klasselærer på skolen ‘Højt til loftet’. Lotte elsker alle børn og har opfundet sit eget fag SOL – social læring. Hun lærer klassen, at højt til loftet ikke betyder højt til loftet, men er en stemning, hvor alle kan være lige, som de er.

Fodboldklubben

Træner-Torben.png

træner-Torben

Torben er Magnus' fodboldtræner. Han går meget op i, at forældrene kommer og hepper til kampene. Men han bliver lidt træt, når Magnus' mor hepper på modstanderholdet, fordi hun synes, man skal heppe på alle børn.

bottom of page